skip to Main Content
Deze Vragen Moet Je Zeker Stellen Bij Evenementenbeveiliging

Deze vragen moet je zeker stellen bij evenementenbeveiliging

Beveiliging van evenementen: waar te beginnen?

Bij het plannen van een evenement is evenementenbeveiliging een belangrijk onderwerp dat vaak minder prioriteit krijgt dan het zou moeten zijn. Evenementenbeveiliging is niet zomaar een paar hekken om je evenemententerrein plaatsen en bewakers in de buurt hebben. Er komt veel meer bij kijken! Ontdek in dit blog welke vragen je jezelf moet stellen als het gaat om evenementen beveiliging voor jouw evenement.

Informatiebeveiliging

Verkoop je tickets voor je evenement? Dan komt informatiebeveiliging ook bij je evenement om de hoek kijken. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je alle informatie van de gasten legaal verzamelt? Waar hebben ze eigenlijk toegang toe met een ticket? Is er een online omgeving die beveiligd moet worden? Daarnaast moet je als het gaat om e-mailadressen, telefoonnummers en bankrekeningnummers een goed systeem hebben om dit alles goed te verbergen en op te slaan als je daar toestemming voor hebt gekregen. Ook moet het na verloop van tijd netjes worden vernietigd.

Financiële zekerheid bij evenementen

Ook bij evenementen heb je een financiële verantwoordelijkheid. Heb je bijvoorbeeld personeel in dienst? Dan komt er een hele hoop extra administratie bij die op de juiste manier verwerkt moet worden. Daarnaast heb je te maken met allerlei vergunningen en verzekeringen die moeten worden afgesloten voordat je een evenement mag uitvoeren. Heb je hiervoor budget voorzien in je planning? Schakel hulp in als de financiële zekerheid toch niet zo goed is als je dacht!

Fysieke beveiliging bij evenementen

De belangrijkste vraag die je moet stellen als het gaat om de fysieke evenementenbeveiliging, is of je het een bepaald prioriteitsniveau geeft. Weet je wie er naar je evenement komen en of deze gasten voor controverse zorgen? Hoe zorg je ervoor dat er geen ongenode gasten het terrein betreden? Daarnaast is het ook belangrijk om een ​​zekere mate van zekerheid te hebben op het gebied van medische hulpverlening. Laat je goed informeren over de laatste regels en voorwaarden rondom je medische verantwoordelijkheid.

Liever een dagje thuis dan uit? Lees hier onze tips voor het het leukste dagje uit, maar dan thuis!

Back To Top