skip to Main Content
Dagje Uit Wassenaar

Dagje uit Wassenaar

Een dagje uit: Wassenaar

Laat je verrassen door deze stad aan de kust

Wil je een dagje uit of een weekendje weg, maar heb je alle grote steden van Nederland al gezien? Kies dan voor een minder populaire keuze. U zult versteld staan van de verrassingen die een relatief kleinere stad te bieden heeft. Daarnaast is het ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee om een minder drukke stad als vakantiebestemming te kiezen. Deze keer gaan we je vertellen over Wassenaar: een stad aan de kust van Nederland.

Het thuis van de koning

Wassenaar is een plaats in de provincie Zuid-Holland. Het maakt inmiddels deel uit van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Rondom Wassenaar liggen kilometers prachtige bossen met villa’s en landhuizen. Rijke mensen hebben hier vaak een zomerhuis. Zo woonden koning Willem-Alexander en koningin Máxima tot begin 2019 in een woning op landgoed Eikenhorst. Daarnaast staat Wassenaar natuurlijk ook bekend om landgoed Duinrell, dat in gebruik is als attractiepark. Niet zomaar een stad, dus!

Cultuur snuiven in Wassenaar

Wassenaar heeft veel historie en cultuur. Zo is een deel van Wassenaar zelfs een beschermd stadsgezicht. Verder telt Wassenaar honderden rijksmonumenten en enkele tientallen gemeentelijke en oorlogsmonumenten. Daarnaast is in Wassenaar het bekende Museum Voorlinden gevestigd. Dit museum is zeker een bezoek waard voor de kunstliefhebber! Ook beschikt het museum over een bibliotheek, restaurant en wandeltuin.

Lekker eten en drinken

Wassenaar heeft misschien geen bekende Michelin-sterren restaurant in de buurt, maar je kunt er zeker goed eten! Het staat bijvoorbeeld vol met pannenkoekenhuizen waar je je buikje rond kunt eten. Ook zijn er verborgen pareltjes, zoals Hotel-Restaurant Duinoord, in Wassenaar. Na een mooie wandeling door het bos kun je hier neerstrijken voor een goed glas wijn of een heerlijk diner.

Kinderen en ouders

Voor kinderen is er natuurlijk van alles te doen in attractiepark Duinrell. Ook voor ouders is vakantiepark Duinrell een aanrader. Voor een heerlijk weekend is het een goede plek om te verblijven voor het hele gezin. Voor een complete vakantie boek je een taxi naar je bestemming. Boek dus vandaag nog een zorgeloze rit met een taxi naar Wassenaar en geniet!

Over welke stad wil je de volgende keer meer weten? Laat het ons weten via het contactformulier!

Back To Top