skip to Main Content
Dit Zijn De Leukste Musea In De Regio Arnhem

Dit zijn de leukste musea in de regio Arnhem

Bezoek een museum in Arnhem

De musea zijn weer open, we mogen weer op pad! Ook in Amsterdam is er genoeg te doen op het gebied van musea. In dit blog zetten we de drie leukste plekken op een rij waar jij weer naartoe kan. Geschikt voor het hele gezin!

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum ligt verborgen in, maar ook onder park Sonsbeek in Arnhem. Het is een ontzettend leuk museum met unieke activiteiten voor het hele gezin. Het is een waar doe-museum met een vaste tentoonstelling van meer dan 50 interactieve presentaties. Hier leer je alles over water. Ook zijn er wisseltentoonstellingen, een Waterlab en een Waterwerkplaats, is er een informatiecentrum en spel genaamd ‘Als Ons Water Stijgt’, een Waterspeelplaats, filmzalen en, zeker niet onbelangrijk, een Grand Café. Alles wat je nodig hebt voor een spetterend dagje uit!

Historische Kelders Arnhem

Wist je dat zich onder de winkelstraten van Arnhem maar liefst 39 eeuwenoude kelders bevinden? Die zijn in 2001 weer in oude glorie gerestaureerd en onderling met elkaar verbonden. Nu kun je een chronologische reis door Arnhem maken, aan de hand van Arnhemse bodemvondsten die tentoongesteld worden, informatieborden en prikkelende verrassingen die je onderweg tegenkomt. Ook zijn er in de kelders regelmatig uiteenlopende exposities te zien en worden er activiteiten en stadsevenementen georganiseerd.

Nederlands Openluchtmuseum

Als je denkt aan een museum in Arnhem, denk je waarschijnlijk meteen aan het Nederlands Openluchtmuseum. Door middel van authentieke gebouwen, unieke voorwerpen en ware verhalen wordt je meegenomen op een reis door de tijd, van twee eeuwen geleden tot heel recent. In het museum kom je ‘echte’ ambachtslieden, boeren en andere bewoners uit het verleden tegen. Zij vertellen je graag over hun leven. Ook voor lekkere poffertjes met poedersuiker, een verse krentenbol of ouderwetse snoepjes ben je bij het Openluchtmuseum aan het juiste adres. En natuurlijk mag een ritje in de historische tram niet vergeten worden!

Hoe kom je bij een van deze musea? Dit goed taxibedrijf in Arnhem brengt je overal naartoe waar je zijn wilt! Heb jij nog leuke tips voor een museum in Arnhem of ergens anders in Nederland? Neem contact op en laat het ons weten!

Back To Top