skip to Main Content
Hemelse Frambozentiramisu

Hemelse frambozentiramisu

Het lekkerste zomertoetje

Net als vele Nederlanders vier ik deze zomer vakantie in mijn achtertuin. Aan de ene kant natuurlijk jammer. Maar door er zo nu en dan op uit te gaan, of gewoon lekker in de zon te liggen met een wijntje en een goed boek ben ik prima in staat om van mijn vakantie te genieten. Wat ik wel vaker doe, is uitgebreid koken. Mijn inspiratie haal ik uit de landen waar ik graag op vakantie ga! Italië speelt daarom vaak prominente rol in mijn kookkunsten. Naast dat de manier van leven daar mij enorm aanspreekt, ben ik echt verzot op de italiaanse keuken! Lasagna, gnocchi of antipasti, ik draai er inmiddels mijn hand niet meer voor om.

Een fris-zoete afsluiter

Natuurlijk sluit ik altijd af met iets zoets! Daarom wil ik vandaag mijn favoriete zomertoetje met jullie delen. Het is een zomerse variant op tiramisu bedacht door Jamie Oliver. Zonder koffie, maar met frambozen en limoncello, dus lekker fris! Je hebt er weinig voor nodig en het is in een handomdraai gemaakt.

Dit heb je nodig

Allereerst heb je een schaal, kommetje en pollepel nodig. De ingrediënten zijn:

 • Lange vingers
 • 4 eetlepels limoncello
 • Sap van 2 sinaasappels
 • Mascarpone 250g
 • Slagroom
 • 2 bakjes frambozen
 • 3 eetlepels poedersuiker
 • 1 zakje vanillesuiker

Aan de slag

 • Zet alles klaar
 • Bedek de bodem van de schaal met lange vingers.
 • Meng de limoncello met het sinaasappelsap en giet dit over de lange vingers.
 • Roer de poedersuiker en de vanillesuiker door de mascarpone en giet er een scheutje slagroom bij om het iets dunner te maken. Roer nogmaals goed door.
 • Smeer de mascarpone nu uit over de lange vingers en bedek met de frambozen.
 • Minimaal één uur in de koelkast en klaar is Kees!

Ik hoop dat jullie er net zo van zullen smullen als ikzelf. Laat het me weten in de comments!

Buon Appetito!

Back To Top