skip to Main Content

Blaastest verplicht in Frankrijk

Verplicht in Frankrijk

Ga je binnenkort met de auto op reis naar Frankrijk? Vergeet dan niet een blaastest mee te nemen. In Frankrijk is het namelijk verplicht een blaastest bij je te hebben in de auto (Décret n. 2013-180 du 28 février 2013). In dit blog lees je meer over de gevolgen van het niet bij je hebben van een blaastest in Frankrijk en waar je op let bij het aanschaffen van een blaastest.

Geen boete, wel stoppen

Wanneer je geen blaastest bij je hebt in de auto tijdens je reis in Frankrijk, kun je geen boete krijgen bij een eventuele politiecontrole. Wél kan de Gendarmerie of Police National je verplichten er een te gaan kopen voordat je de reis mag vervolgen. Voor het rijden onder invloed kun je in Frankrijk wel een boete krijgen. De kan behoorlijk hoog zijn. Zo betaal je voor 0,25 tot 0,40 mg/l een bedrag vanaf € 135 en ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar. Bij meer dan 0,40 mg/l betaal je maximaal 4.500. Daar bovenop wordt je rijbewijs gedurende 72 uur ingehouden met een mogelijke verlenging tot 6 maanden, een ontzegging van de rijbevoegdheid van maximaal 3 jaar én een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar.

Waar let je op bij het kopen van een blaastest?

Je kan dus maar beter een blaastest bij je hebben tijdens je vakantie in Frankrijk. Waar let je op bij het aanschaffen van een blaastest? Het is belangrijk erop te letten dat de blaastest het keurmerk NF X 020 702 heeft. Een blaastest die aan alle eisen voldoet is de blaastest Le Ballon van Contralco. Je kunt deze blaastest kopen op www.alcoline.nl. Enkele van de eisen waar een blaastest aan moet voldoen zijn:

  • 100% betrouwbaarheid voor alle testen die worden uitgevoerd met referentie waarden 0.2 g/L of 0.5 g/L
  • Werking bij een conditie van -20°C tot 70°C en een luchtvochtigheidsgraad van 95%
  • Werking bij zowel dag, nacht als kunstlicht

Contact met Tourpress

Heb je nog andere tips voor een reis met de auto naar Frankrijk? Stuur dan een berichtje via ons contactformulier.

Back To Top