skip to Main Content
Oldtimer Ombouwen Naar Elektrische Auto

Oldtimer ombouwen naar elektrische auto

Met je oldtimer rijden door lage emissiezones

Ben je in bezit van een super leuke oldtimer die ouder is dan veertig jaar, zoals de Porsche 356 of de bekende Kever? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je straks geen steden met een lage emissiezone in mag rijden. De meeste oldtimers die ouder zijn dan veertig jaar worden sinds kort in de meeste buitenlandse steden binnengelaten. Maar als je oldtimer jonger is dan veertig jaar kan je straks misschien nog amper de steden in het buitenland bezoeken. En wil je liever wel op weekendtrips blijven gaan met je dierbare voertuig? Dan is er een mogelijke oplossing waardoor je ongehinderd kan blijven rijden. Namelijk het ombouwen van de oldtimer naar een elektrische variant.

Hogere betrouwbaarheid

Het voordeel van het ombouwen van jouw oldtimer is dat de betrouwbaarheid aanzienlijk omhoog gaat. Dit komt omdat een elektrische motor veel minder onderhoud vereist. En daar komt nog bij dat de oldtimer in de meeste gevallen zelfs beter gaat presteren dan de originele versie. Ook na lang stil staan is de auto weer gemakkelijk in gebruik te nemen met een elektrische motor.

Aan de laadpaal

Denk er wel aan dat je jouw omgebouwde oldtimer zo nu en dan moet opladen. Een laadpaal uitkiezen is nog best lastig. Gelukkig zijn er experts die je hier uitstekend mee kunnen helpen. Zij weten alles over het verkopen en installeren van allerlei soorten laadpalen.

Voor- en nadelen

Het blijft natuurlijk een kwestie van voorkeur of je jouw oldtimer wel of niet wilt laten ombouwen. Want na het ombouwen vallen het specifieke geluid en de kenmerkende geur van de verbrandingsmotor wel weg. Aan de andere kant kan de ombouw naar elektrisch er wel voor zorgen dat jouw oldtimer nog veel langer meegaat. Heb je vragen over elektrische auto’s en laadpalen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Back To Top