skip to Main Content

3x de leukste musea in Nijmegen

Erop uit in Nijmegen

Hoewel een reis naar het buitenland er voorlopig nog even niet in zit, betekent dat niet dat we nu het weer mooier wordt er niet op uit kunnen! Ook in eigen land is namelijk genoeg te doen. Het is bijvoorbeeld eindelijk weer toegestaan om naar het museum te gaan. In dit blog vertellen we daarom meer over drie super leuke musea in Nijmegen.

Het Afrika museum

Voor een reis naar Afrika hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Breng gewoon een bezoek aan het Afrika Museum in Berg en Dal, aan de rand van Nijmegen. In dit buitenmuseum wandel je door de woonerven van Ghana, Kameroen en Mali. In het binnen gedeelte van het museum verken je Afrika via traditionele en moderne kunst en kleurrijke tentoonstellingen.

Museum Het Valkhof

Midden in de stad vind je museum Het Valkhof: een super modern museumgebouw waarin je terug reist in de tijd. Je vindt er archeologische schatten uit de Romeinse tijd, kunst uit de middeleeuwen, maar ook moderne werken. Ook zijn er regelmatig mooie tijdelijke tentoonstellingen te zien. Zeker dus een bezoekje waard!

Brouwerij De Hemel

Lust jij wel een lekker biertje op z’n tijd? Dan moet je zeker even langs bij Brouwerij De Hemel. Vermoedelijk brouwden de Johannieters hier vijfhonderd jaar geleden al bier in de Middeleeuwse Commanderie van St. Jan. Bij het bezoek aan de brouwerij vertelt een gids je alles over het ambacht door middel van foto’s en filmpjes, maar natuurlijk ook aan de hand van de brouwinstallatie en gereedschappen. In het Brouwerscafé proef je zes heerlijke speciaalbieren die in de brouwerij gemaakt worden. Let er dan wel op dat je de taxi in Nijmegen neemt, en niet zelf meer in de auto stapt!

Voor meer info over de leukste attracties in binnen- en buitenland, lees je hier verder.

Back To Top