skip to Main Content
Duurzame Oplossing: Auto Naar Sloop Brengen

Duurzame oplossing: auto naar sloop brengen

Waarom uw auto naar de sloperij brengen?

Wist u dat uw auto naar de sloop brengen een duurzamere oplossing is dan u wellicht denkt of dacht? In Nederland zijn veel autodemontagebedrijven en autosloperijen te vinden. In vrijwel iedere grote stad zijn er wel een paar te vinden waar u uw auto naartoe kunt brengen als het tijd is om definitief afscheid te nemen van uw trouwe vehikel. Door strengere wetgeving in Nederland, en in Europa, is het demonteren en slopen van auto’s steeds professioneler en duurzamer geworden. Houden ze zich niet aan de regels, dan dreigt sluiting voor de autosloperijen. Lees hier wat een autosloperij doet en laat u verrassen.

Vergoeding voor sloopauto’s

Bij een sloperij of een autodemontage bedrijf worden naast sloopauto’s ook schadeauto’s gebracht. Schadeauto’s zijn vaak vrij nieuwe wagens die meestal niet meer te repareren zijn na een aanrijding. Ze zijn onherstelbaar beschadigd, maar door de resterende intact zijnde en vrij nieuwe onderdelen hebben die auto’s nog wel veel waarde. De onderdelen worden dan netjes hergebruikt.

Milieuvriendelijke recycling bij autosloperijen

De waarde bij schadeauto’s zit hem in het feit dat er nog genoeg bruikbare onderdelen zijn die opnieuw kunnen worden gebruikt. Denk aan banden, spiegels, etc. Uiteraard worden de onderdelen die zwaar gehavend zijn niet opnieuw hergebruikt. Deze onderdelen worden gerecycled door de autosloperijen. Bij een nieuwe auto wordt zelfs maar liefst 95% van de auto opnieuw gebruikt. Dat is zeer te prijzen.

Aan de regels houden

U mag er vanuit gaan dat wanneer u uw auto verkopen wil aan een autosloperij of een demontagebedrijf in Nederland, u te maken hebt een bedrijf dat zich netjes aan de regels houdt. Het is overigens altijd raadzaam om meerdere bedrijven te benaderen om uw sloopauto aan te bieden. De bedragen die ervoor terug kunt krijgen, kunnen enorm verschillen.

Heeft u ervaringen met autosloperijen? Vertel uw verhaal in ons contactformulier hier op de website. We zien uw reactie graag verschijnen.

Back To Top