skip to Main Content
Laat Je Verrassen Door Deze Franse Regio’s

Laat je verrassen door deze Franse regio’s

Frankrijk, het land van de verleidelijke Parijse boulevards, de zonovergoten wijngaarden van de Provence en de majestueuze pieken van de Franse Alpen. Terwijl deze beroemde plekken terecht bewonderd worden, zijn er ook regio’s die vaak over het hoofd worden gezien door reizigers, maar die een schat aan verrassingen bieden. We hebben de mooiste regio’s van La Belle France op een rij gezet waar je niet overlopen wordt door toeristen. En de eerste vind je verrassend dicht bij huis: de Opaalkust.

Opaalkust: een verborgen pareltje

De Opaalkust, gelegen in het noorden van Frankrijk, is een stukje paradijs dat ten onrechte in de schaduw van zijn mediterrane tegenhangers staat. Met dramatische kliffen, pittoreske vissersdorpjes en ongerepte stranden biedt deze regio een rustig toevluchtsoord ver weg van de drukte.

Elzas: waar cultuur en gastronomie samenkomen

De Elzas, gelegen aan de oostelijke grens met Duitsland, is een regio doordrenkt van geschiedenis en culturele diversiteit. Kleurrijke vakwerkhuizen sieren de schilderachtige steden Straatsburg en Colmar. Hier ontmoeten Franse en Duitse invloeden elkaar, wat resulteert in een unieke fusion-cultuur die ook te proeven is in de heerlijke Elzasser keuken.

Auvergne: Natuurlijke Pracht in het Hart van Frankrijk

In het hart van Frankrijk ligt de betoverende regio Auvergne, bekend om zijn ongerepte natuur en vulkanische landschappen. Weg van de toeristische drukte kun je hier genieten van schilderachtige wandelingen, oude kastelen ontdekken en de rust van schilderachtige dorpjes ervaren.

Ontdek de minder bekende regio's van Frankrijk zoals Auvergne

Bourgondië: Waar Wijnen en Kastelen Samenkomen

Bourgondië, beroemd om zijn heerlijke wijnen, wordt soms overschaduwd door de glamour van Bordeaux. Echter, de glooiende wijngaarden, historische kastelen en charmante stadjes maken Bourgondië een bestemming op zich. Verken de wijnroute, proef de lokale Pinot Noir, en ontdek de rijke historie van deze regio.

Ontdek het authentieke Frankrijk

Terwijl veel reizigers zich terecht aangetrokken voelen tot de bekende trekpleisters van Frankrijk, bieden de over het hoofd geziene regio’s een kans om het authentieke karakter van het land te omarmen. De Opaalkust, met zijn ruige schoonheid en serene charme, is slechts een voorbeeld van de bijzondere regio’s die wachten om ontdekt te worden. Dus, als je op zoek bent naar een reis buiten de gebaande paden, laat je dan verrassen door deze minder bekende regio’s van Frankrijk.

Back To Top