skip to Main Content
Wat Te Doen Als Uw Rijbewijs In Veldhoven Is Verlopen

Wat te doen als uw rijbewijs in Veldhoven is verlopen

Met een nieuw rijbewijs op vakantie

Woon je in Veldhoven en wil je graag met de auto op vakantie? Wat een leuk idee? Het kan echter zijn dat uw rijbewijs verlopen is. In dat geval moet u eerst uw rijbewijs verlengen voordat u met de auto lekker eropuit kunt. In dit blog leggen we u precies uit wat u moet doen als uw rijbewijs in Veldhoven is verlopen. Zo kunt u snel lekker met de auto op vakantie!

Een nieuw rijbewijs

Uw rijbewijs in Veldhoven is geldig tot de datum die erop staat vermeld. Is die datum geweest? Dan is uw rijbewijs helaas verlopen. Dit betekent dat u een nieuw rijbewijs in Veldhoven moet aanvragen. Dit geldt ook als u slaagt voor een andere rijbewijscategorie, zoals een vrachtwagen rijbewijs. Ook als uw rijbewijs door krassen niet meer leesbaar is, moet u een nieuw rijbewijs in Veldhoven aanvragen.

Wanneer moet u uw rijbewijs verlengen?

Hierboven las u al enkele situatie waarin u een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Er zijn echter nog meer gevallen waarin u een nieuw rijbewijs aan moet vragen. Goed om te weten voordat u straks met de auto erop uit gaat. In de volgende gevallen is verlenging van uw rijbewijs nodig.

  • Uw rijbewijs is verlopen qua datum
  • U wilt uw rijbewijs uitbreiden met een andere categorie
  • Uw rijbewijs is niet leesbaar meer door beschadigingen: u kunt een boete krijgen als uw rijbewijs niet leesbaar genoeg is

Wanneer hoeft u juist geen nieuw rijbewijs aan te vragen?

In een enkele situatie is verlenging van uw rijbewijs in Veldhoven niet nodig. Dit is bijvoorbeeld als u voor 1 juli 2015 een trekkerrijbewijs met rijbewijs B heeft gehaald. Bij de volgende verlenging van uw rijbewijs B, krijgt u automatisch categorie T op de achterkant. U hoeft dan geen nieuw rijbewijs aan te vragen. Ook als u verhuist en dus een nieuw adres krijgt, is verlenging van uw rijbewijs onnodig. Het nieuwe adres wordt automatisch in uw gegevens verwerkt.

Uw oude rijbewijs inleveren

Is uw rijbewijs verlopen? Wilt u een nieuwe aanvragen in de gemeente Veldhoven? Dan dient u het oude rijbewijs in te leveren bij de gemeente: u mag hem niet houden. Dit is een regel bedoeld om fraude te voorkomen. Zo bent u er straks helemaal klaar voor om lekker met de auto op vakantie te gaan! Wilt u nog goede tips over waar u allemaal naartoe kunt met de auto? Of wat u allemaal meer kunt gaan doen op vakantie/reis? Bekijk dan eens ons blog ter inspiratie!

Back To Top