skip to Main Content

Zilvervisjes bestrijding met effect? Lees oma’s tips!

De beste middelen voor uw zilvervisjes bestrijding

Ervaart u veel last van zilvervisjes en gaat u zelf aan de slag met de zilvervisjes bestrijding? Oma weet raad! Zilvervisjes bestrijden is niet de meest eenvoudige taak. Het ongedierte verstopt zich vaak op diverse plekken in de woning waar u moeilijk bij kunt komen. U kunt ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan met bestrijdingsmiddelen of de keuze maken voor een ongediertebestrijder. Er zijn echter ook huismiddeltjes voorhanden welke u kunt inschakelen bij de zilvervisjes bestrijding. Deze zijn niet altijd even effectief, maar zeker het proberen waard. Lees snel verder voor oma’s tips.

Maak gebruik van een toiletblokje

Het zou wellicht niet in u opkomen, maar een toiletblokje is ideaal om te gebruiken bij uw zilvervisjes bestrijding. Maak een kleine snee in het cellofaan, zodat de geur van het toiletblokje vrijkomt. Zorg dat de snee niet te groot wordt, daar de geur erg heftig is. Leg het toiletblokje vervolgens op de plaatsen waar u de zilvervisjes heeft gezien.

Etherische oliën inzetten

Wat vaak gebruikt wordt om zilvervisjes te weren zijn etherische oliën. Deze zorgen er namelijk voor dat de geur en smaaksensoren van de insecten overbelast worden. Indien de zilvervisjes hiermee in contact komen, gaan ze dood. Lavendel wordt het meest ingezet tegen zilvervisjes. U druppelt hierbij olie op een stuk stof en legt deze op diverse plaatsen.

Met lavendelgeur sprayen

Een spray met lavendelgeur werkt net zo goed als het druppelen met lavendel. Een spray brengt het grote voordeel met zich mee dat deze makkelijk in gebruik is. U sprayt in de kieren en naden waar de zilvervisjes zich bevinden. De spray bevat alleen wel een mindere hoeveelheid lavendel bevat ten opzichte van de olie.

Gebruik honing

Wat goed kan werken, is een speciale val maken waarbij de zilvervisjes aan de bodem blijven plakken. Gebruik hiervoor een plastic boterhamzakje en besmeer deze met honing. Leg deze vervolgens op de plekken waar u de zilvervisjes heeft gezien. De zilvervisjes zullen vervolgens blijven plakken aan de honing en hier niet meer vanaf komen.

Gebruik een uitgeholde aardappel

U kunt de zilvervisjes ook vangen met een uitgeholde aardappel in een plastic zakje. Deze legt u in de avond op diverse plekken in uw woning. De zilvervisjes zullen op de geur en koolhydraten van de aardappel afkomen en het zakje inkruipen. In de ochtend kunt u het zakje met de zilvervisjes dichtknopen en weggooien.

Zet een ongediertebestrijder in

Werken de tips niet naar behoren of heeft u nog steeds veel last van zilvervisjes? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Deze kan de zilvervisjes doelgericht en met professionele middelen aanpakken. Zo weet u zeker dat u straks van die vervelende zilvervisjes verlost bent. Bekijk eens welke ongediertebestrijder zich bij u in de buurt bevindt en vraag hen wat zij aan uw probleem kunnen doen. Wij wensen u veel succes met de zilvervisjes bestrijding of het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder!

Back To Top